Mobil logo 2

Frigående grisar är glada grisar

Från att tidigare köpt in smågrisar för uppfödning har vi sedan 2013 valt att hålla ett par egna suggor. Vi vill gärna kunna erbjuda våra kunder och besökare en så heltäckande kedja som möjligt från uppfödning till slutlig produkt. Därför har det kännts viktigt för oss att grisarna, precis som lammen, också föds på gården.

Rasen

Grisarna är i huvudsak av rasen Duroc. Duroc är en ras som under senare år fått ett allt större utrymme inom grisaveln för att minska riskerna för bland annat ledbesvär. För oss är detta oerhört viktigt eftersom grisarna rör sig fritt på stora ytor i våra grishagar. Vi vill att de till fullo skall kunna utnyttja den frihet ett sådant liv kan ge till grisarna.

Så här lever våra grisar

Julgrisarna släpps ut i maj/juni för att sedan gå ute fram till slutet av november då det är tid för slakt. Vår/sommargrisarna föds upp under den kallaste delen av året och har därför möjlighet att gå in i ladugården. De har dock väl tilltagna rastgårdar som de kan nyttja hur de vill under vinterhalvåret. Dessa grisar är färdiga för slakt i slutet av april..

Beställa kött

Två gånger om året kan du beställa fläskött av oss. En gång på våren och en gång lagom till jul. Under fliken ”Aktuellt” och ”Beställa gris” hittar du de leveransdatum som gäller.

Pris och mer information om valmöjligheter hittar du under fliken "BESTÄLL GRIS".

Mer om oss

Mer om oss och Västergårdarna kan ni läsa på sidan om "GÅRDEN".
Ni är alltid välkommna att besöka gården, beställa varor eller ställa olika frågor om våran verksamhet. Kontakta oss så hjälper vi er gärna med de funderingar ni kan tänkas ha.

Hälsningar
Katarina, Kjell, Ella & Alma