Mobil logo 2

Välkommen till Västergårdarna!

Hos oss är ni alltid välkommna på besök eller för att beställa våra alldeles egna varor från lamm och gris! För oss är trygghet, närhet och ett rikt kulturlandskap viktiga ledord i det vardagliga arbetet.
 

loading...


Vi som driver företaget och gården heter Katarina och Kjell. Katarina är bördig från Skogaby utanför Laholm där hennes föräldrar fram till 2005 drev smågrisuppfödning. Kjell kommer från Häradsö utanför Värnamo där hans föräldrar driver lantbruk med får och kor. Tillsammans startade vi vår egen verksamhet på Hertered Västergård 2007. Tillsammans med våra barn Ella, Alma och Elin hoppas vi kunna göra en insatts både för miljö och matupplevelser.

Produktionsinriktning

Den huvudsakliga produktionsinriktningen är lamm och gris. Fåren går ute under större delen av året, men stallas in i november i väntan på lammning och nytt gräs i våra hagar i april. 2011 byggdes det nya fårhuset som rymmer ca 150 tackor. Julgrisarna föds innomhus för att sedan i maj/juni flytta ut i sina hagar där de lever fritt och på stora ytor fram till slakt i slutet av november.

Förutom våra får & grisar

Förutom fåren och grisarna finns det också några fjällkor, gäss och lite höns på gården. Ett stort verksamhetsområde de senaste åren har också varit att återställa stora områden av betesmarker kring gården. Dessa marker planterades främst igen med gran under 60- talet. Marken får nu åter uppleva både solljus, gräs och betande djur efter många år av skoglikt mörker.

Namnet Västergårdarna

Namnet Västergårdarna kommer sig av att Kjells föräldrahem heter Häradsö Västergård, det blir därmed två Västergårdar i familjen. Till gårdsbutiken på Häradsö Västergård levereras all ull och alla skin för vidare förädling till mjuka och härliga produkter av Kjells mamma Annika som driver företaget Lamina Design.

Besök gärna hennes hemsida & butik på på www.laminadesign.se
 

Besök oss gärna!

Ni är alltid välkommna att besöka gården, beställa varor eller ställa olika frågor om våran verksamhet. Kontakta oss så hjälper vi er gärna med de funderingar ni kan tänkas ha.

Hälsningar
Katarina, Kjell, Ella, Alma & Elin