Mobil logo 2

Alltid händer det något...

Här håller vi dig uppdaterad med det som händer här på gården, våra beställningsdatum och mycket annat!
 

Beställ lammlåda

Nu är det dags att beställa vinterns lammlådor

Planerade leveransdatum för lammlådor är:
*fredag 4 december
*fredag 11 december

Läs gärna mer om våra styckningsalternativ, pris mm och beställ på på vår sida "beställa lamm" och är det något du undrar över så tveka inte att ta kontakt med oss!

Mårten Gås

Hög tid att beställa din gås till Mårten! vecka 46 har vi färska gäss klara för leverans. Beställer gör du under fliken "beställ"

Vi föder upp våra egna gäss från daggammal ålder till vuxen fågel. De går och betar i en stor hage där vi också grävt ett par dammar för att skapa en naturlig och stimulerande miljö för våra gäss. Vi slaktar varje år lagom till mårtensafton, gässen ligger då mellan 4-6 kg i slaktvikt.

välkomna med era beställningar!

Julgris går att beställa nu

Julgrisarna är SLUT för i år!
nästa leverans av styckad gris är planerad till februari 2021

Gör som Mormor och farmor alltid gjorde, beställ en halv, styckad eller ostyckad gris till jul.

Lådorna finns klara för avhämtning V.47, 48 och 49 ."beställa gris" här >

REKO-ring, ett smart sätt att handla lokalt

REKO-ring ett fantastiskt nytt sätt att göra dina veckoinköp! Genom att bli medlem i reko-ring på facebook får du annonser direkt från dina lokala producenter. du gör din beställning i en kommentar i annonsen och hämtar sedan dina varor vid de föranonserade utlämningsdagarna.

Vi säljer både rökta charkvaror och styckdetaljer från vår gård via reko-ringarna i Falkenberg och i Halmstad. Välkomna att handla lokalt!

https://www.facebook.com/groups/REKOringHalmstad/

https://www.facebook.com/groups/rekoringfalkenberg/
 

Följ oss på Facebook!

På Facebook kan ni följa det dagliga arbetet och få uppdateringar när det närmar sig leveransdatum. Välkomna!

https://www.facebook.com/pages/V%C3%A4sterg%C3%A5rdarna/1404485753152032

Glögg i fårhuset och Corona

just nu avvaktar vi ytterligare Coronarestriktioner innan vi kan bestämma hur vi gör med glöggen i år. Vi meddelar så snart vi ser om det är genomförbart eller ej.

Den tredje advent bjuder vi på glögg i vårt fårhus! 

Vi har sedan 5 år tillbaka bjudit in vänner, grannar, kunder och nyfikna till vårt fårhus den 3:e advent. Glöggstunden är ett bra tillfälle för alla som vill träffa oss och våra djur. 

Vi hoppas att ni vill besöka vårt fårhus och dricka en kopp glögg även i år. Vi håller gården öppen den 16:e december mellan klockan 16.00 och 17.30

Vid detta tillfälle finns också möjlighet att köpa varor direkt från gården

Rökta detaljer
•Rökt lammkorv 80kr/fp (ca 0,4kg/fp)
•Rökt lammstek hel bit 350kr/kg (ca 0.7-1,2kg/bit)
•Rökt lammfiol 290kr/kg (ca 1.1-1.8kg/fiol)

Färska styckdetaljer
•Lammfärs 125kr/kg (ca 500g/fp)
•Lammkotletter 260kr/kg (ca 4-5 st/fp)...
•Lammstek 250kr/kg (ca 1.1-1.5kg/fp)
•Lammkarre 215kr/kg (ca 4-5 st/fp)
•Lammrev 135kr/kg (ca 0.4kg/fp)
•Lammlägg 125kr/kg(ca 0.7-1.3kg/fp)

Lammlåda
Standardstyckat helt lamm 125kr/kg (baseras på vikt före styckning ca 14-18 kg) Måste beställas i förväg

Nötköttslådor med leverans Oktober/November

Nästa leveranstillfälle är beräknat till månadsskiftet September/Oktober. Håll utkik här och på Facebook när datum meddelas. Men ni kan redan nu göra en bokning genom att skicka oss ett meddelande

Kalvarna föds hemma på "den andra västergården" i Häradsö där får kalvarna gå med sin mamma fram tills dom är stora nog att inte behöva dricka mer mjölk. När de är stora nog så får de flytta till Västergården i Hertered där de under två år får beta i våra naturbeteshagar.

lådorna som väger ca 20-25 kg består av ett sjättedels djur och är jämt fördelat på alla styckdetaljer. Lådan kostar 130 kr/kg inkl. moms.

Alltid fryspaketerade styckdetaljer på gården

Ni är alltid välkomna att höra av er om ni vill ha styckdetaljer till sommargrillningen eller söndagsmiddagen. Vi har som regel alltid ett urval av frysta detaljer klara för avhämtning på gården. Ring dock alltid innan, så att vi säkert är hemma. Katarina 070-3940055

Från gård till låda

All slakt av våra djur utförs i samarbete med Bassholma slakteri. Ett litet småskaligt slakteri som specialiserat sig på oss mindre producenter som levererar direkt till kund. Vi är väldigt nöjda och glada med detta samarbete. Besök gärna även deras hemsida om ni vill veta mer om vår produktion. www.bassholmaslakteri.se 

Svenska djurhälsovården

Vi är också medlemmar i Svenska Fårhälsovården. Genom medlemskapet där får vi bättre möjligheter till veterinärrådgivning av specialister på får då något händer. Vi skickar även regelbundet träckprover för att kontrollera så allt står rätt till i mage och tarmflora på våra djur. I de fall ett oväntat dödsfall inträffar av något får, så skickar vi det även på obduktion för att utröna skälen till dödsfallet. Detta är några av de möjligheter som medlemskapet i Svenska Fårhälsovården ger oss 

Välkommen att ringa till oss. Du når oss på 070-3940055 eller 072-5658603. Det går också bra att maila oss på kontakt@vastergardarnaslamm.se